Gruttolaan 13
2396JB
KOUDEKERK AAN DEN RIJN
tel. 071-3413457

Bij voetbalvereniging Koudekerk -met een 1e die meestrijdt om de bovenste plekken- ging ESTO op zoek naar eerherstel. Vanaf minuut één was duidelijk dat ESTO kwam voor resultaat. De mannen hadden de mouwen gezamenlijk stevig opgestroopt. Hard nodig om in elke wedstrijd mee te doen voor de punten op de ranglijst want het beloofd weer een spannende competitie te worden.

Onfortuinlijke achterstand.

Na een kwartiertje kwam ESTO ongelukkig op 0-1 achterstand. Een misser van invaller Thijs van Zoest -keeper uit de Jo19- die verder in de wedstrijd prima zijn doel schoon hield. Zoals vrijwel iedere wedstrijd voetbalde ESTO zich ook dit keer langzamerhand onder de hoge druk van haar tegenstander uit. Daardoor moest de Koudekerkse ploeg, onder leiding van trainer Jarno Verweij, steeds verder terug richting eigen doel en kwam er meer en meer ruimte. Na ongeveer vijfentwintig minuten maakte Koos van Zoest een kleine tactische omzetting en ging het voetballend steeds beter lopen. ESTO creëerde de nodige kansen. Door het ontbreken van spitsenvorm ging helaas menig schot voor het Koudekerkse doel langs of verdween in de handen van hun doelman.

De vorm komt terug.

ESTO bleef na de rust domineren en het was wachten op de aansluitingstreffer. Die kwam vanuit een corner. Jesper den Besten kopte richting doel. Pim de Visser was er als de kippen bij om binnen te tikken voor de gelijkmaker. Zo maakte hij dolgelukkig zijn bevrijdende echte spitsengoal. ESTO drukte door en zag dat Koudekerk wankelde en zich steeds verder liet terugdringen. Uiteindelijk kwam in de 89e minuut de volle verdiende winst uit een vrije trap van het beruchte linkerbeen van Tim van de Lagemaat. De bal zeilde via de muur in de linker bovenhoek. De ontlading op het veld en op de tribune bij de trouwe ESTOsupporters was groot en werd juichend gevierd.