Kievitsheuvel 1
2411LL
BODEGRAVEN
tel. 0172-611312

Het was zaterdag niet heel warm en veel toeschouwers vonden de drinkpauzes tijdens de wedstrijd wellicht wat overdreven. Maar na ruim 90 minuten lagen, met uitzondering van de keepers, alle spelers uitgeblust van vermoeidheid ruggelings op het kunstgrasveld. De scheidsrechter, die overigens lekker liet voetballen, had het dus goed gezien. Ook was dit het gevolg van veel inzet door beide ploegen. De einduitslag deed recht aan het wedstrijdverloop waarin over het gehele spelbeeld gezien ESTO het beste voetbal op de mat legde.

Doelpunt uit het niets.

Koudekerk, de nummer 1 op de ranglijst, startte heel nerveus aan de wedstrijd en was slordig in de balbehandeling. Nummer 4 ESTO domineerde maar kwam niet tot een uitgespeelde doelpoging. Ook onder spanning had de solide Koudekerkse verdediging haar zaakjes goed op orde. In de 17e minuut maakte Koudekerk, volledig tegen de verhouding in, uit het niets een doelpunt. Dat doelpunt kwam door een geplaatst schot vanaf ongeveer 30 meter in de verre hoek onhoudbaar voor ESTOkeeper Tom Vink. De 1-0 voorsprong gaf de Koudekerkers lucht en ze konden daarna gelijk opstomen met ESTO tot aan de rust.

ESTO knokt zich terug.

Na de aftrap van het 2e bedrijf waren beide ploegen voorzichtig beducht op een doelpunt waarmee de wedstrijd beslist zou kunnen worden. ESTO behield het licht veldoverwicht. De ploeg kwam echter niet tot scoren ondanks trainer Koos van Zoest besloot achterin ‘één op één te staan’ en Thomas Mouthaan als spits in te brengen. In de 70e minuut kreeg Tom Vink de bal in een scrimmage niet klemvast en werd door Koudekerk de 0- 2 binnengetikt. Daarna knokte ESTO zich terug en bracht Thomas Mouthaan uiteindelijk met twee gave doelpunten een dik verdiend punt. Uit een prima voorzet van Koen de Groot kopte hij in de 77e minuut de 1-2 binnen. Enkele minuten later deed hij hetzelfde uit een voorzet van Pim de Visser en kwam ESTO langszij. Er ontstond nog een heftig kwartiertje met veel schoten op het Koudekerkse doel. Hun verdediging hield met moeite stand. ESTO mocht in de 82e minuut de lat nog dankbaar zijn. Uiteindelijk bleef het 2-2 en werden de punten gedeeld.

Volgende week gaat ESTO op bezoek in en bij Zevenhoven. Zij dragen de rode lantaarn en ESTO heeft nog wat goed te maken door verlies in de thuiswedstrijd begin dit seizoen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.